Zpracování metodiky analýzy preskripce v primární péči a ovlivňování preskripčního chování - Perlík, František; Trnavský, Karel; Šmíd, Milan; Trčka, Josef; Dudek, Jaromír (Iga MZ ČR, 2003)
Předmětem řešení je analýza počtu a struktury předepsaných léků v oblasti primární péče a snaha o ovlivnění preskripčních návyků. Řešení předkládaná použití ATC/anatomicko-terapeuticko-chemické/ klasifikace,systému DDD/definovaných denních dávek/,UD 90%/90% podíl přípravků z jejich celkové spotřeby/ a dalších podrobnějších indikátorů preskripce.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Drug Utilization; Drug Prescriptions; Physicians, Family; hodnocení spotřeby léčiv; lékové předpisy; spotřeba léčiv; Drug Utilization Review; farmacie a farmakologie; všeobecné lékařství; farmakoterapie; Drug Therapy; rodinní lékaři