Klinické a epidemiologické charakteristiky rotavirových a astrovirových infekcí - Pazdiora, Petr; Táborská, Jana; Jelínková, Hana; Šolcová, Helena (Iga MZ ČR, 2003)
Ve studii bude během let 2000 -2002 vyšetřeno na přítomnost rotavirů a strovirů minimálně 1200 dětí do 4 let věku hospitalizovaných na Infekční klinice v Plzni. Po zavedení diagnostiky astrovirů bude zhodnocen význam těchto infekcí. Na základě zjištěné cirkulace elektroforetypů a sérotypů rotavirů zhodnoceny jejich klinické a epidemiologické charakteristiky. Bude proveden ekonomický rozbor nákladů na léčbu rotavirových nákaz.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: infekce spojené se zdravotní péčí; infekce viry z čeledi Astroviridae; infekční lékařství; virologie; Rotavirus Infections; Astroviridae Infections; rotavirové infekce; Cross Infection