Role prezentace antigenu a imunologického privilegia při rejekci a toleranci transplantátu rohovky - Filipec, Martin; Holáň, Vladimír (Iga MZ ČR, 2003)
Studium buněčných a molekulárních mechanizmů ortotopické transplantace rohovky v experimentálních modelech u myši a v klinickém materiálu. Charakterizace hlavních imunologických parametrů odpovědných za rejekci a toleranci transplantátu rohovky. Využitízískaných poznatků pro zlepšení prognózy transplantace rohovky v klinice, zvláště u rizikových skupin příjemců.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: transplantace rohovky; rejekce štěpu; Corneal Transplantation; Graft Rejection; oftalmologie; transplantační imunologie; transplantologie; Transplantation Immunology