Syndromy vaskulární komprese mozkových nervů a esenciální hypertenze - Plas, Jaroslav; Stejskal, Lubor; Charvát, František; Masopust, Václav; Ostrý, Svatopluk (Iga MZ ČR, 2003)
Průkaz příčiny hypertenze: zobrazení vaskulární komprese ventrolaterální oblongaty speciálním režimem vyšetření MRI. Průkaz efaptického přenosu vzruchu v trigemínu peroperační registrací evokovaných potenciálů snímaných přímo z kořene trigemínu během operací prováděných pro neuralgiii.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Vasospasm, Intracranial; neurochirurgie; intrakraniální hypertenze; intrakraniální vazospazmus; neurochirurgické výkony; Neurosurgical Procedures; chirurgická dekomprese; Decompression, Surgical; Intracranial Hypertension