Role vasoaktivních humorálních systémů v patogenezi diabetické nefropatie - Pelikánová, Terezie (Iga MZ ČR, 2003)
Náplní studie je sledování role vybraných humorálních systémů ( kysličník dusnatý, cGMP, renin-angiotenzin-aldosteron ) v patogenezi a progresi diabetické u nemocných s diabetem 1.typu a experimentálních modelech.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: vyšetření funkce ledvin; endokrinologie; Kidney Function Tests; inhibitory ACE; diabetické nefropatie; modely nemocí na zvířatech; Disease Models, Animal; chronické selhání ledvin; nefrologie; arginin; Diabetic Nephropathies; Arginine; Angiotensin-Converting Enzyme Inhibitors; Kidney Failure, Chronic