Hodnocení ukazatelů apoptózy a proliferace myelomových plazmocytů u nemocných s mnohočetným myelomem - Ščudla, Vlastimil; Bačovský, Jaroslav; Vytřasová, Markéta; Opichalová, Dagmar; Krištof, V; Ordeltová, Marta; Špidlová, A; Budíková, Marie; Dušek, Jaroslav; Kolář, Zdeněk (Iga MZ ČR, 2003)
Sledování ukazatelů apoptózy(annexinu V-FITC,"MEBSTAIN Apoptosis kit" a imunohistologická detekce apoptózy)myelomových buněk v různých fázích průběhu mnohočetného myelomu a jejich vztah ke klinickým a laboratorním projevům nemoci. Sledování ukazatelů proliferační aktivity (BrdUrd-LI,propidium-jodidový index)myelomových plazmocytů v různých fázích průběhu mnohočetného myelomu a vztah ke klinickým a laboratorním projevům nemoci. Hodnocení vztahu indexu apoptózy a proliferace myelomových plazmocytů ke stupni léčebné odezvy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: plazmocytom; onkologie; nádorové biomarkery; Apoptosis; Prognosis; Biomarkers, Tumor; Multiple Myeloma; prognóza; Plasmacytoma; mnohočetný myelom; apoptóza; biologie