Stresový vřed v rámci multiorgánového selhání a jeho vztah k infekci Helicobacterem pylori - Kantorová, Ilona; Svoboda, Petr; Ochmann, Jiří; Michek, Jaroslav; Doubek, Jaroslav; Scheer, Peter (Iga MZ ČR, 2003)
Studie sledující frekvenci infekce Helicobacterem pylori u stresových vředů, vliv eradikace HP na jejich hojení a rozdíl léčebného přístupu k HP-negativním a HP-pozitivním pacientům. Součástí je i experiment na laboratorním potkanovi.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Peptic Ulcer; fyziologický stres; polytrauma; Multiple Trauma; peptický vřed; Stress, Physiological; prevalence; traumatologie; gastroenterologie; Helicobacter Infections; Prevalence; infekce vyvolané Helicobacter pylori