Vnější a genetické determinanty juvenilní hypertenze - Adámková, Věra; Pistulková, Helena; Hubáček, Jaroslav; Malínská, Hana; Cífková, Renata; Skibová, Jelena; Piťha, Jan; Jozífová, Marie (Iga MZ ČR, 2003)
Cílem předkládaného projektu je přispět k objasnění patogenetických vztahů hypertenze u mladých osob, jejich dlouhodobé sledování a možnost zabránit rozvoji možných závažných orgánových komplikací.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: hypertenze; mladiství; Adolescent; rizikové faktory; Hypertension; angiologie; Risk Factors