Podpůrná léčba v onkologii 2003 : podpora výživy, léčba komplikací chemoterapie, bolest, kvalita života, genetika - Vodvářka, Pavel (Galén, 2004)
Podpůrná léčba v onkologii 2003 - Podpora výživy, léčba komplikací chemoterapie, bolest, kvalita života, genetika - Pavel Vodvářka, pořadatel. Sborník obsahuje příspěvky, které byly předneseny ve dnech 25. a 26. dubna 2003 na kongresu s mezinárodní účastí 7. ostravské dny podpůrné léčby v onkologii, který představuje nové poznatky a výsledky práce v oblasti péče o onkologicky nemocné pacienty - tentokrát se zaměřením na výživu při onkologických onemocněních, léčbu infekčních komplikací chemoterapie a na poruchu krvetvorby, léčbu bolesti, sociální podporu a kvalitu života a rovněž na genetické aspekty. Publikace: Podpůrná léčba v onkologii 2003 - Podpora výživy, léčba komplikací chemoterapie, bolest, kvalita života, genetika - Pavel Vodvářka, pořadatel.
Keywords: onkologie; nádory; radioterapie; Pain Management; Medical Oncology; Antineoplastic Agents; farmakoterapie; protinádorové látky; fyziologie výživy; lékařská onkologie; bolest; paliativní péče; Radiotherapy; management bolesti; Neoplasms; Palliative Care; Nutritional Physiological Phenomena; Quality of Life; Pain; kvalita života