Léčivé rostliny : o sběru a pěstování - Mikešová, Iveta; Lutovská, Monika (Dokořán, 2004)
Knih o použití léčivých rostlin je na našem trhu dostatek, dosud ale chyběla publikace, která by se zabývala praktickou stránkou jejich pěstování a sběru. Knížka I. Mikešové a M. Lutovské tuto mezeru zaplňuje. Přehledná příručka uvádí stručné informace o obsahových látkách a účincích jednotlivých rostlin a soustřeďuje se zejména na otázky, kdy, kde a jak tu kterou rostlinu pěstovat či sbírat, které části rostlin a v jakém období sklízet, jak je sušit a uchovávat. Přináší rovněž i velmi cenné informace o agrotechnikách a o krocích, které musí pěstitel nutně absolvovat, než se pro pěstování či sběr rozhodne. Kniha je nepostradatelnou pomůckou pro sběrače i pěstitele léčivých rostlin.
Keywords: Plants, Medicinal; léčivé rostliny; vyšší rostliny; Botany; Embryophyta; botanika