Proč muži opouštějí ženy : muži hovoří o tom, proč se rozhodli ukončit svůj partnerský vztah a co by bývalo mohlo změnit jejich rozhodnutí - Shoshanna, Brenda (Jota, 2003)
Kniha o vztazích mužů a žen v podobě příběhů, kdy muži - reprezentanti problémových vztahů - vyprávějí své osudy a peripetie týkající se milostného a partnerského života. Příběhy doplňují výklady různých psychologů a terapeutů a závěrečná poučení, věnovaná zvlášť ženám a zvlášť mužům, jak předcházet popisovaným komplikacím. Text navíc oživují citáty. Jednotlivé kapitoly jsou členěny tematicky podle problémů, které se ve vztazích mužů a žen vyskytují. Závěr knihy uvádí metodu pro vytvoření správného partnerského vztahu.
Keywords: psychoterapie; láska; Marriage; Personality; Family Relations; psychologie, klinická psychologie; Emotions; manželství; interpersonální vztahy; emoce; Psychotherapy; Interpersonal Relations; osobnost; Love; rodinné vztahy