Jak se zbavit alergie : příčiny a léčení astmatu, ekzémů, neurodermitidy, senné rýmy a vyrážek - Bruker, Max O (Eko-konzult, 2004)
Příčiny a léčení astmatu, ekzémů, neurodermitidy, senné rýmy a vyrážek. Alergie je příznak a je léčitelná. Alergie ovšem není nic vrozeného, nic, co by bylo dáno předem jako součást nezměnitelné nešťastné přílohy života. Alergická reakce je získaná. Nemocný alergií byl tedy před tím zdráv a je tudíž také léčitelný. Z toho logicky plyne, že alergie nemůže být příčinou onemocnění. Pouze poskytuje vysvětlení toho, že někdo onemocněl nebo jinými slovy: každá alergie má příčiny. Alergie tedy není nemoc. Představuje poruchu, která má své příčiny. Proto je nutné, abychom nejprve přesněji posoudili, co pod pojmem alergie rozumíme. Rozlišujeme různé druhy reakcí člověka. V souladu s odbornou lékařskou terminologií hovoříme o normergii, hyperergii, hypergii, anergii a alergii... Autor knihy se věnuje poblematice ohrožení zdraví. Nezabýva se však výlučne problémy, na něž se soustředuje současná oficiální medicína, ale také alternatívními pohledy na lidské zdraví a tedy i netradičními způsoby léčby. Upozorňuje,že zdravotní stav každého jednotlivce den co den ovlivňují různé faktory. (
Keywords: celoroční alergická rýma; Allergens; alergeny; Neurodermatitis; alergologie a imunologie; vaření; Hypersensitivity; Asthma; alergie; bronchiální astma; Allergy and Immunology; Rhinitis, Allergic, Perennial; Cooking; neurodermatitida