Aplikovaná sociální psychologie. III, sociálněpsychologický výcvik - Komárková, Růžena; Slaměník, Ivan; Výrost, Jozef (Grada, 2001)
Rekapitulaci vývoje sociálněpsychologického výcviku doplňuje výklad pravidel a podmínek tréninku. Následuje přehled technik zdokonalování sociálních dovedností a interpretace specifik výcviku v konkrétních profesích (např. lékař, vyšetřovatel, pastor). Předposlední kapitola se věnuje ověřování účinnosti použitých metodických přístupů i jednotlivých technik. Závěr definuje možnosti i hranice sociálněpsychologického výcviku a naznačuje budoucí trendy. Učebnice ukazuje přínos i riziko uplatňování různých technik při rozvíjení sociálních dovedností.
Psyché
Keywords: psychický stres; Psychology, Applied; Emotions; asertivita; Stress, Psychological; sociologie; sociální chování; Assertiveness; psychologie aplikovaná; psychologie, klinická psychologie; emoce; Social Behavior; Psychology, Social; sociální psychologie