Vývoj vakcín proti nádorům indukovaným lidských papilomavirem - Němečková, Šárka; Šebo, Peter (Iga MZ ČR, 2004)
Budou vyvinuty experimentální vakciny pro léčbu nádorů indukovaných lidským papilomavirem HPV16 založené na atenuovaném rekombinantním viru vakcinie a rekombinantním adenylátcyklázovém vektoru z Bordetella pertusis. Zvýšení imunogennosti slabě imunogenního virového onkoproteinu E7 HPV 16, bude zajištěno směrováním do vhodných kompartmentů buněk prezentujících antigen. Bude využito koexprese genů pro cytokiny IL12 a GM-CSF a adjuvantního účinku dentritických buněk.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: infekce papilomavirem; imunologické faktory; onkologie; nádory děložního čípku; virus vakcinie; Uterine Cervical Neoplasms; Vaccinia virus; Immunologic Factors; Papillomavirus Infections; reakce antigenu s protilátkou; Antigen-Antibody Reactions; virologie; dermatovenerologie; genetika, lékařská genetika