Imunitní mechanismy v patogenezi parodontitidy - Bártová, Jiřina; Procházková, Jarmila; Dušková, Jana; Benetková, Klára; Krátká, Zuzana; Krejsa, Otakar (Iga MZ ČR, 2004)
Úloha bakterií zubního povlaku a TH1/TH2 lymfocytů v aktivaci, remisi a progresi onemocnění parodontu. Vliv imunizace bakteriemi zubního povlaku na rozvoj experimantálně navozené léze parodontu u potkanů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: zubní lékařství; Periodontitis; Lymphocyte Cooperation; Immunization; neutrofily; imunizace; Dental Plaque; Neutrophils; cytologie, klinická cytologie; parodontitida; spolupráce lymfocytů; zubní plak