Základy neuroimunomodulace - Kovářů, Hana; Kovářů, František (Galén, 2005)
Kniha stručně informuje o novém interdisciplinárním oboru, který se začal formovat v polovině 80. let dvacátého století na základě nových poznatků z neurobiologie, imunologie, neuroimunologie, fyziologie, biochemie a molekulární biologie. Předmětem zájmu této monografie je v souladu s aktuálními trendy charakterizovat vzájemné interakce mezi nervovým, imunitním a endokrinním systémem z hlediska obousměrné komunikace jak na úrovni jednotlivých orgánových systémů, tak rovněž na buněčné a molekulární úrovni. Publikace je určena všem zájemcům o tuto multidisciplinární problematiku, včetně pregraduálních i postgraduálních studentů, a zaujme novým a neotřelým pohledem.
Keywords: biologické jevy; Cell Physiological Phenomena; Psychoneuroimmunology; fyziologie buňky; Neuroimmunomodulation; psychoneuroimunologie; biochemie; Biological Phenomena; neurovědy; neuroimunomodulace; mezibuněčná komunikace; Cell Communication