Hromadné psychické jevy : (psychologie hromadného chování) - Mikšík, Oldřich (Karolinum, 2005)
Příspěvek k poznání a pochopení složitého jevu, jakým je hromadné chování. Výklad prezentuje jak teoretické přístupy k chování velkých sociálních souborů (od Gustava le Bona po současnost), tak empirické poznatky typické pro danou oblast (živelné a jiné pohromy a katastrofy, hromadné chování při demonstracích, skupinové chování sekt, psychologie terorismu apod.).
Keywords: sociologie; Mass Behavior; sociální psychologie; chování a mechanismy chování; davové chování; Psychology, Social; psychologie, klinická psychologie; Behavior and Behavior Mechanisms