Profesor Jaroslav Teisinger a historie českého pracovního lékařství - Vejlupková, Jana (Galén, 2005)
Profesor Teisinger u nás založil obor pracovní lékařství a zásadním způsobem zasáhl v celosvětovém měřítku do jeho vývoje. Vychoval celou generaci lékařů, biologů, chemiků, fyziků a techniků, kteří v jeho díle pokračovali a pokračují. Protože sám důsledně prosazoval zavádění nových poznatků do praktického života a vedl k tomu i své spolupracovníky, počet nemocí z povolání u nás významně poklesl a některá onemocnění se již vůbec nevyskytují. Vzpomínková publikace je věnována této významné osobnosti české medicíny a historii českého pracovního lékařství.
Almanach medicíny ; sv. 15
Keywords: Physicians; Česká republika; Occupational Medicine; pracovní lékařství; dějiny lékařství; Famous Persons; Clinical Medicine; významné osobnosti; DĚJINY LÉKAŘSTVÍ 20. STOL.; lékaři; klinické lékařství; Czech Republic