Mnohočetný myelom a další monoklonální gamapatie - Špička, Ivan (Galén, 2005)
Publikace pojednává o jedné z nejčastějších hematologických malignit - mnohočetném myelomu - a současně o dalších příbuzných jednotkách ze skupiny monoklonálních gamapatií. Jejími autory jsou pracovníci předních pražských pracovišť - jejich snahou bylo nejen shrnout celou problematiku, ale také prezentovat nejnovější poznatky v tomto rychle se rozvíjejícím oboru. Péče o nemocné s monoklonálními gamapatiemi je multidisciplinární - proto je kniha věnována jak hematologům a onkologům, tak i lékařům, kteří první přicházejí do styku s těmito pacienty, a rovněž specialistům řady klinických oborů.
Keywords: paraproteinemie; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; nádory; Radiotherapy Dosage; celková dávka radioterapie; Risk Factors; Paraproteinemias; Medical Oncology; krevní nemoci; Neoplasms; rizikové faktory; Hematologic Diseases; lékařská onkologie; Multiple Myeloma; onkologie; mnohočetný myelom; hematologie a transfuzní lékařství