Očkování pro a proti : příručka pro individuální rozhodnutí k očkování - Hirte, Martin (Fontána, 2002)
Vakcinace patří mezi základní preventivní postupy západní medicíny. Tato kniha se obrací ke všem, kdo chtějí získat kompetentní informace o zdravotním přínosu ale také rizikách plošného a individuálního očkování. Ne všechny vakcinace jsou účinné, a také ne všechny jsou bez vedlejších důsledků. Kniha nabízí orientaci v složitém světě preparátů, infekčních rizik i právně-etických vazeb. Ocení ji především rodiče, kteří mají odpovědnost za zdraví svých potomků a chtějí znát všechny možnosti bezpečné prevence.
Keywords: Vaccination; infekční nemoci; vakcinace; vakcíny; Vaccines; veřejné zdravotnictví; Communicable Diseases; alergologie a imunologie; infekční lékařství