Kompendium statistického zpracování dat : metody a řešené úlohy včetně CD - Meloun, Milan; Militký, Jiří (Academia, 2002)
Kompendium představuje kolekci statistických metod s 1100 úlohami počítačového zpracování experimentálních dat. Je určeno především studentům vysokých škol, snadno však čtenáři poslouží i k samostudiu. Jeho cílem je poskytnout návod k logickému vyhodnocení dat v každodenní praxi. Spolu s doporučeným statistickým softwarem tvoří účinnou pomůcku analýzy experimentálních dat v laboratořích výzkumných ústavů, kontrolních laboratořích a zkušebnách kontroly kvality i v celé řadě dalších pracovišť. Publikace se tak obrací na každého, koho láká počítačově podporované odkrývání informací uložených v experimentálních datech.
Keywords: Models, Statistical; statistické modely; Statistics as Topic; faktorová analýza statistická; statistika, zdravotnická statistika; Electronic Data Processing; Data Interpretation, Statistical; automatizované zpracování dat; statistika jako téma; Factor Analysis, Statistical; interpretace statistických dat