Základy lékařské biofyziky - Beneš, Jiří; Stránský, Pravoslav; Vítek, František (Karolinum, 2005)
Učební text pro studenty 1. lékařské fakulty UK. Obsahuje témata: stavba hmoty, molekulární biofyzika, bioenergetika a tepelná technika v lékařství, biofyzika elektrických projevů a účinků elektrické metody, biomechanika, bioakustika, fyzikální základy použití optiky v lékařství, fyzikální základy použití rentgenového záření v lékařství, radioaktivita a ionizující záření.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: biofyzika; Biophysics; fyzika, biofyzika