Po stopách moru : černá smrt a svět, který zrodila - Cantor, Norman F; Císař, Gerik (BB art, 2005)
Skvělé dílo o černé smrti, a to nejen pro jeho vědeckou fundovanost, ale i díky autorově břitkosti, úspornosti, bystrému úsudku i černému humoru. S obdivuhodnou jasností nám dává nahlédnout do biomedicínské problematiky i historie a s fascinující přesností rozebírá vliv morové rány z roku 1348 na politiku i společnost.
Keywords: epidemiologie; humanitní vědy a umění; Epidemiologic Studies; mor; dějiny lékařství; Rinderpest; Evropa; epidemiologické studie; Anthrax; Plague; mor dobytčí; Europe; antrax