Vztah kvality zubních celkových náhrad k celkovému zdraví gerontů - Eber, Miroslav; Bernardová, Marcela; Lichnovská, Jitka (IGA MZ ČR, 2004)
Až 90% zubních náhrad zejména u gerontů nevyhovuje svojí funkcí. Projekt je zaměřen na zhotovení celkových náhrad různými způsoby a je sledován vliv jejich inkorporace na funkci, na orální a celkové zdraví a stejně tak na úroveň výživy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: zubní artikulátory; celkové zubní protézy; otorinolaryngologie; geriatrie; Dental Articulators; Health Status; Salivary Glands; zubní lékařství; Aged; senioři; zdravotní stav; Denture, Complete; stomatochirurgické předprotetické výkony; žvýkání; slinné žlázy; Oral Surgical Procedures, Preprosthetic; Mastication