Aminokyseliny a peptidy tělních tekutin v nové perspektivě stanovení pro klinické účely - Hušek, Petr (IGA MZ ČR, 2004)
Rychlou analýzu důležitých biomarkerů biologických tekutin pro účely klinicko-diagnostické umožňují postupy založené na derivatizaci látek alkylchlorformiáty ve vodném prostředí a použití chromatografických technik (GC, HPLC).
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: tělesné tekutiny; biochemie; biologické markery; vnitřní lékařství; Peptides; Chromatography; peptidy; Formates; formiáty; chromatografie; Body Fluids; Amino Acids; Biomarkers; aminokyseliny; endokrinologie