Mužský ekvivalent syndromu polycystických ovarií - Stárka, Luboslav; Hampl, Richard; Hill, Martin; Vondra, Karel; Čermáková, Ivana (IGA MZ ČR, 2004)
Metabolicko-hormonální porucha, která se projevuje u žen syndromem polycystických ovarií (PCOS), by měla u mužského fenotypu být klinicky vyznačena předčasnou androgenní alopecií. Ověření hypotézy by pomohlo odkrýt včas některá zdravotní rizika u mužů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: rizikové faktory; Men; alopecie; syndrom polycystických ovarií; diabetologie; Risk Factors; Polycystic Ovary Syndrome; Alopecia; Gonadotropins; Androgens; muži; endokrinologie; androgeny; vnitřní lékařství; Insulin Resistance; gonadotropiny; inzulinová rezistence