Studium vlastností kmenů Haemophilus influenzae získaných v celostátním programu surveillance - Křížová, Pavla; Lebedová, Věra; Urbášková, Pavla (IGA MZ ČR, 2004)
V projektu budou studovány epidemiologické markery kmenů H. influenzae získaných v programu celostátní surveillance metodami molekulární mikrobiologie (elekroforéza v pulzním poli, multilokusová enzymová elektroforéza). U těchto kmenů bude rovněž studována citlivost k vybraným antibiotikům a budou stanoveny trendy rezistence. Výsledky získané řešením obou částí projektu přispějí k zlepšení prevence a profylaxe hemofilových onemocnění.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: vakcinace; biologie; léková rezistence; imunitní dozor; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; Immunologic Surveillance; Vaccination; Drug Resistance; infekční lékařství; antibiotická profylaxe; Antibiotic Prophylaxis; Haemophilus influenzae; alergologie a imunologie