Charakterizace vlivu regulace exprese proteinů TRAIL-R2 a CD95 zprostředkované p53 na indukci apoptózy vyvolané TRAIL a CD178 - Sheard, Michael A (IGA MZ ČR, 2004)
Cílem tohoto projektu je nalézt přímé a jednoznačné důkazy, že zvýšená expese "death" receptorů TRAIL-R2 a CD95 zprostředkovaná transkripční aktivitou p53 signifikantně zvýší buněčný zánik indukovaný TRAIL a CD178. Navrhujeme užití jednoznačného modelu geneticky modifikovaných nádorových buněk, které mají buď "wild-type" nebo suprimovanou aktivitu p53.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Apoptosis; fas Receptor; Cell Death; onkologie; apoptóza; Tumor Suppressor Protein p53; hematologie a transfuzní lékařství; nádorový supresorový protein p53; biologie; antigeny CD95; buněčná smrt