Stanovení efektivity monitorování hemodynamických parametrů neinvazivním transesophageálním měřením u pacientů s úrazem - Ročeň, Milan; Machalová, Olga; Cvachovec, Karel (IGA MZ ČR, 2004)
Výzkumná studie je zaměřena na možnosti zlepšení morbidity a mortality u vysoce rizikových pacientů s traumaty a zjištění vztahu mezi náklady a přínosy transoesophageální Dopplerovské monitorace.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: ultrasonografie dopplerovská; ortopedie; chirurgie; srdeční frekvence; echokardiografie transezofageální; Echocardiography, Transesophageal; traumatologie; Traumatology; Ultrasonography, Doppler; Heart Rate; kardiologie