Přítomnost těžkých kovů v dentálních materiálech jako rizikový faktor při rozvoji autoimunitního onemocnění - Procházková, Jarmila; Procházková, Jarmila; Šterzl, Ivan; Nerudová, Jana; Čábelková, Zdeňka; Kryštůfková, Olga (IGA MZ ČR, 2004)
Studium imunitní reakce po ovlivnění těžkými kovy u pacientů s autoimunitami profesně exponovaných jedinců a pacientů s nežádoucí reakcí na kovy po sanaci chrupu. Zhodnocení terapeutických opatření ve smyslu odstranění nežádoucích kovů z dutiny ústní nazákladě diagnostiky testem Melisa.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: zubní materiály; Dental Materials; imunitní systém; rizikové faktory; těžké kovy; Metals, Heavy; Risk Factors; Immune System; zubní lékařství; alergologie a imunologie