Základy imunologie pro zubní a všeobecné lékaře - Šterzl, Ivan (Karolinum, 2005)
Učební text je určen posluchačům lékařských fakult a obsahuje základní informace z obecné imunologie, věnuje se nespecifické imunitě, komplementovému systému, specifické imunitě a imunitě slizniční. Dále pojednává o problematice zánětu, vztahu bakterií a imunitního systému, o alergiích, autoimunitě, imunodeficienci, HIV imunodeficenci, protinádorové imunitě, transplantacích a implantacích a imunoterapii. V závěru textu jsou představena laboratorní imunologická vyšetření.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: Allergy and Immunology; alergologie a imunologie