Psychoanalytické teorie : perspektivy z pohledu vývojové psychopatologie - Fonagy, Peter; Target, Mary (Portál, 2005)
Odborná publikace, v níž její autoři poskytují ucelený přehled vývoje psychoanalýzy a psychoanalytických teorií od Sigmunda Freuda až po současnost. Kniha představuje kritický přehled těchto teorií ve světle vývojové psychopatologie a současných neurověd. Vychází z klinické praxe a současných výzkumů a poukazuje na možný vývoj směrem k syntéze psychologických věd. Kniha Psychoanalytické teorie je na českém trhu ojedinělá svou současností (ve Velké Británii vyšla v roce 2003) a odbornou úrovní, přičemž poskytuje srozumitelný přehled psychoanalytických teorií.
Keywords: Psychopathology; Psychoanalytic Theory; psychologie, klinická psychologie; psychiatrie; psychoanalytická teorie; Mental Processes; psychopatologie; duševní procesy