Přehled vývoje dítěte : od prenatálního období do 8 let - Allen, K. Eileen; Marotz, Lynn R (Portál, 2005)
Nové vydání praktické knihy uvádí přehled nejdůležitějších informací o vývoji dítěte od prenatálního období až do věku osmi let. Autorky postupují nejprve po tříměsíčních obdobích, později po letech. Pro každé období popisují tělesný, pohybový, rozumový a sociální vývoj a vysvětlují, co je možné od dítěte v určitém období očekávat. Jsou uvedeny také rady, jak zdravý vývoj správně podněcovat a jak přiměřeným způsobem v příslušném období rozvíjet dětské schopnosti a dovednosti. Poslední část se věnuje problematice dětí se speciálními potřebami.
Rádci pro rodiče a vychovatele
Keywords: vývoj dítěte; psychologie, klinická psychologie; chování; pediatrie; Child Development; Behavior; perinatologie a neonatologie