Hledání počátku a cíle - Král, Vladimír (Advent-Orion, 2001)
Autor přibližuje čtenářům vývojové teorie o vzniku života. Soustřeďuje se především na dvě nejuznávanější - darwinismus a kreacionismus. Celosvětově uznávanou Darwinovu teorii o evoluci organismů přírodním výběrem /tedy neřízený proces, při kterém se náhodně vytvořil život/ srovnává s možností, že vesmír a život nevznikl náhodou, ale jsou dílem stvořitele. Autor je přesvědčeným zastáncem záměrného vzniku života - stvořitelského božího plánu. Jeho argumenty nejsou jenom filozofické, jsou vědecky podložené a shodují se s názorem současných světových vědců, kteří dokazují, že vznik a vývoj života nelze vysvětlit přírodními procesy. Kniha je napsaná srozumitelným jazykem, obsahuje zajímavé poznatky z přírodních věd.
Keywords: DNA; Organelle Biogenesis; přírodní vědy; biogeneze organel; Natural Science Disciplines; Religion and Science; Biological Evolution; biologická evoluce; Molecular Biology; biologie; náboženství a věda; molekulární biologie; genetika, lékařská genetika