Vidím svět i z druhé strany : mimořádné schopnosti leváků - Zoche, Hermann-Josef (Ikar, 2006)
Náš svět je bezpochyby orientován na praváky a na leváky se ještě i dnes pohlíží jako na nevýznamnou menšinu společnosti. Ve skutečnosti leváci představují mnohem větší část populace, než se lidé domnívají - téměř 50 %, přičemž jejich život provází jedna překážka za druhou. Rozmanité talenty a nadání leváků tak zůstávají často nepovšimnuty a opomenuty.
Keywords: duševní schopnost; funkční lateralita; psychologie, klinická psychologie; Motor Skills; Functional Laterality; leváci; Mental Competency; motorické dovednosti