Bojovníci se smrtí - De Kruif, Paul; Latzel, Otto (Orbis, 1948)
V příbězích autor popularizuje obětavou a úspěšnou práci lékařů a ostatních zdravotních pracovníků v boji za objevením původců zhoubných a nakažlivých chorob a líčí historii celé řady významných objevů na tomto poli.
Knihy osudů a práce ; sv. XIV.
Keywords: lékaři; humanitní vědy a umění; Physicians; Famous Persons; dějiny lékařství; významné osobnosti