Atlas makulárních chorob - Cihelková, Ilona; Souček, Petr (Karolinum, 2005)
Obsáhlý atlas si klade za cíl zmapovat problematiku makulárních chorob v celé její šíři a podat aktuální a komplexní přehled o jejím současném stavu. V úvodní části je popsána anatomie a diagnostické metody. Další kapitoly jsou věnovány dědičným chorobám, získaným onemocněním makuly, cévním chorobám, zhoubným i nezhoubným nádorům, úrazům, toxickým a zánětlivým onemocněním.
Keywords: macula lutea; oftalmologie; Diagnostic Imaging; Retinal Diseases; nemoci retiny; laserová terapie; Ophthalmologic Surgical Procedures; Macula Lutea; oftalmologické chirurgické výkony; Laser Therapy; diagnostické zobrazování; Ophthalmology; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody