Jak vznikl člověk - Mazák, Vratislav (Práce, 1986)
Paleoantropologická kniha s ilustracemi autora a Zdeňka Buriana. Vědecky zpracovaný námět o vývoji lidstva, jeho podobách a projevech, historii nálezů a nálezců; vše, co lze pojmout do populárního zpracování starší doby kamenné. Druhé, doplněné vydání.
Keywords: člověk; vznik člověka; biologie