Žena a její svět - Brtníková, Marta (Horizont, 1985)
Každá žena má své problémy. Tajné i sdělované, domácí či pracovní, objektivně důležité, ale i malicherné. Žádný z nich však nelze podceňovat. I ten nejmenší může někdy znamenat neštěstí v lidském životě. Zvláště však tehdy, nenajde-li žena někoho, kdo by jí poradil. Autorka práce Žena a její svět - MUDr. Marta Brtníková - se snaží tyto problémy zmapovat, naznačit možnosti jejich řešení a vysvětlit je z odborného hlediska. Jako žena, lékařka a zkušená lektorka má nejlepší předpoklady poskytnout ženám, a nejen jim, poučné a zajímavé čtení. Kapitoly: Žena a její zrod, tělo, krása, móda, láska, mateřství, stav, práce, osobnost, úspěchy, sex, přechody, problémy, budoucnost.
Keywords: život duševní; hygiena pohlavní; gynekologie a porodnictví; ženy; psychologie, klinická psychologie