Sebevýchova a duševní zdraví - Míček, Libor (Státní pedagogické nakladatelství, 1982)
Cílem populárně vědecké práce je ukázat cesty a prostředky k upevnění duševního zdraví prostřednictvím sebevýchovy v oblasti poznávacích a emočních procesů. Autor se zabývá otázkami sebepoznávání, zlepšením koncentrace pozornosti, pozitivním ovlivňováním myšlenek a představ, problémy působení na vlastní citový život aj.
Knižnice psychologické literatury
Keywords: zdraví duševní; psychologie, klinická psychologie; sebevýchova; zdokonalování a stabilizace duševního stavu