Základy psychologie učení - Linhart, Josef (Státní pedagogické nakladatelství, 1982)
Učebnice rozebírá základní problémy psychologie učení s důrazem na spojení teorie a praxe. Seznamuje s otázkou, co je učení, s psychologickými teoriemi učení, s procesem a strukturou učení, pojednává o řízení učebníchčinností, opaměti a zapomínání, o senzomotorickém učení, anticipaci a vědomé regulaci pohybů, o řeči, pojmovém učení a myšlení, o tvořivosti a učení, o sociálním učení a osobnosti a zabývá se využitím psychologie učení ve společenské praxi.
Učebnice pro vysoké školy
Keywords: učení; Psychology, Educational; Transfer, Psychology; pedagogická psychologie; Social Learning; psychologie, klinická psychologie; sociální učení; Learning; klinická psychologie; Psychology, Clinical; přenos učení (psychologie)