Právní aspekty doménových jmen - MacGregor Pelikánová, Radka; Čermák, Karel (Linde, 2000)
Záměrem autorů je poskytnout především určitý obecný rámec pro právní úvahy týkající se doménových jmen, představit nejdůležitější právní otázky a problémy, jež v souvislosti s doménovými jmény vznikají, a v některých případech se pokusit načrtnout cesty k jejich řešení z hlediska českého práva. Práce je pojatá nejen na základě použití našeho práva, ale i na komparaci s právními řády vyspělých států. V neposlední řadě se pojednává i o tzv. soft law čili o právu nestátních institucí (např. ICANN). Svou zaměřeností na doménová jména jde o první dílo na českém knižním trhu. Stane se jistě praktickým rádcem pro každého uživatele internetu.
Keywords: právo; právo, zákonodárství; knihovnictví, informační věda a muzeologie; doménová jména