Česko-italský právnický slovník - Nováková, Marcela (Linde, 2001)
Slovník obsahuje přibližně 3000 hesel. Základ tvoří heslová slova substantivní, od nich se odvíjející transponovaná adjektiva a slovesa. Hesla obsahují základní gramatické informace. Slovník se zaměřuje na základní právnické pojmy, ustálená slovní spojení, jazykové šablony, a to především z oblasti práva obchodního, trestního a rodinného. Ve slovníku se vyskytují mnohé lexémy běžné slovní zásoby, jejichž překlad do právnické italštiny je výrazně odlišný od překladu standardní italštiny.
Keywords: čeština; slovníky právnické; lingvistika, lékařská terminologie; právo, zákonodárství; italčtina