Dokumentární akreditiv v praxi - Andrle, Pavel (Grada, 2003)
Na našem trhu ojedinělá publikace, která komplexně a prakticky zpracovává tento velmi významný způsob financování zahraničního, ale i tuzemského obchodu. Usnadní všem podnikatelům, a především exportérům, každodenní obchodní styk s obchodními partnery a bankami v souvislosti s dokumentárními akreditivy. Problematika je zpracována jak z pohledu standardních pravidel, podle kterých se provádí na celém světě – „Jednotných zvyklostí a pravidel pro dokumentární akreditivy “, tak i z pohledu české bankovní praxe. Autor usiloval o vytvoření referenční publikace, která by se stala v této oblasti standardem. Z toho důvodu proběhly konzultace s mnoha předními odborníky - výsledkem je maximální vytěsnění subjektivních názorů, nejasností či nepřesností ve formulacích. (2. aktualizované vydání)
Keywords: akreditiv dokumentární; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; bankovnictví