Srdeční arytmie v kazuistikách : postupy podle léčebných standardů - Lukl, Jan (Grada, 2006)
První publikace tohoto druhu na českém trhu. Vychází z rozboru jednotlivých případů nemocných se srdečními arytmiemi, na kterých by se měl čtenář poučit, jaké jsou nejvhodnější, ale také nejméně vhodné postupy a kroky v rozhodovacím algoritmu. Autor tří monografií o srdečních arytmiích čerpá z bohatých zkušeností pracoviště na poli srdečních arytmií. Hlavní důraz je kladen na první kapitolu o maligních srdečních arytmiích, kde se nejčastěji setkáváme s chybnými postupy, které mohou vážně ohrozit prognózu nemocného.Kniha je určena hlavně internistům a praktickým kardiologům, ale i odesílajícím praktickým lékařům. Obsahem publikace je popis 57 případů nemocných se srdečními arytmiemi. Popis každého případu je doplněn komentářem autora, ve kterém se kriticky hodnotí jednotlivé postupy při ošetření nemocného. Kniha je členěna do 5 kapitol podle typu popisované arytmie.Komentář se odvolává na platné standardy odborné společnosti.
Keywords: kardiologie; nemoci srdce; Methods; metody; Heart Diseases; Arrhythmias, Cardiac; srdeční arytmie; angiologie