Jedlé rostliny z přírody - Lánská, Dagmar; Žilák, Pavel (Aventinum, 2006)
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.
Keywords: jedlé rostliny; Plants, Edible; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; zájmy a záliby