Bezlepková dieta : 148 receptů - Vernerová, Monika; Kohout, Pavel (Vyšehrad, 2006)
Celiakie je onemocnění, kdy organismus reaguje nepřiměřeně na lepek obsažený v některých obilovinách. V České republice jí trpí 40–50 tisíc lidí. Dietní kuchařka zaměřená na bezlepkovou dietu přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z velkého a rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami. Moderní recepty dietní sestry jsou doplněné radou lékaře.
Keywords: bezlepková dieta; Celiac Disease; vaření; zájmy a záliby; celiakie; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Cooking