Komunikace pro zdravotní sestry - Venglářová, Martina; Mahrová, Gabriela (Grada, 2006)
Dlouho očekávaná publikace je určena zejména sestrám, studentům ošetřovatelství a jejich pedagogům, ale i dalším zdravotnickým pracovníkům. Po jejím přečtení se budou čtenáři dobře orientovat v otázkách verbální i neverbální komunikace, budou umět komunikovat s pacienty v různých věkových obdobích, dále s pacienty s problémovým chováním, psychickými obtížemi, změnami intelektu, závažným onemocněním, různými typy onemocnění i se sociálně problematickým klientem. Autorky se dlouhodobě pohybují v oblasti psychiatrie a psychoterapie, o komunikaci přednáší zdravotním sestrám, studentům lékařství i příslušníkům jiných společenských profesí.
Sestra
Keywords: Communication; Nurse-Patient Relations; komunikace; ošetřovatelství; psychologie, klinická psychologie; Nurses; vztahy mezi ošetřovatelkou a pacientem; zdravotní sestry