Klinická nefrologie - Tesař, Vladimír; Schück, Otto (Grada, 2006)
Tato rozsáhlá monografie pokrývá širokou problematiku od renální fyziologie přes vyšetřovací metody u nemocí ledvin a hlavní skupiny nemocí ledvin až po akutní a chronické selhání ledvin a metody náhrady funkce ledvin (dialyzační metody i transplantaci ledvin). Vedle tradičních témat klinické nefrologie je velká pozornost věnována geneticky podmíněným nemocem ledvin a diabetickému, hypertenznímu a aterosklerotickému poškození ledvin. Samostatná kapitola je věnována i nemocem ledvin v těhotenství a důležitému tématu poruch vnitřního prostředí. Publikace je dílem kolektivu našich předních odborníků.
Keywords: nefrologie; klinické lékařství; Nephrology; Clinical Medicine