Cushingův syndrom - Kršek, Michal; Hána, Václav (Galén, 2006)
Cushingův syndrom je onemocnění známé již více než 70 let. Jeho příčinou je působení nadměrného množství kortisolu, hormonu kůry nadledvin, na organismus. Monografie shrnuje současný stav poznání problematiky a využívá zkušenosti endokrinologů z III. interní kliniky 1. LF UK v Praze, kterou prošly stovky pacientů s Cushingovým syndromem a která má v ČR s uvedenou problematikou největší zkušenosti
Keywords: Diagnosis, Differential; Cushing Syndrome; diagnostické techniky endokrinologické; diferenciální diagnóza; Cushingův syndrom; Diagnostic Techniques, Endocrine; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; endokrinologie